Baleset bérautóval – Mit tegyek?

Koccanások, balesetek bármikor előfordulhatnak, akár önhibánkon kívül is. Nyáron a kánikula, ősszel a felhőszakadás, télen a csúszós utak jelenthetnek nagyobb kihívást és kockázatot. Ha megtörténik a baj, a legfontosabb, hogy őrizzük meg a nyugalmunkat és tiszta fejjel cselekedjünk az alábbiak szerint.

  1. Ellenőrizzük, hogy történt-e személyi sérülés

Nézzük meg, hogy mindenki jól van-e. Ha orvosi segítségre van szükség, azonnal hívjuk ki a mentőket a 112-t vagy a 104-et tárcsázva.

  1. Értesítsük a rendőrséget

Szerencsés helyzetben senki sem sérült meg, viszont minden bizonnyal keletkezett anyagi kár az autóban, ezért a rendőrséget is értesítenünk kell a 112 vagy a 107 hívószámok valamelyikén.

  1. Hívjuk fel az autókölcsönzőt

Minden balesetről a lehető leghamarabb tájékoztatnunk kell az autókölcsönző munkatársát. Az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. a +36 30 466 5202 telefonszámon érhető el. A telefonban mondjuk el, hogy

– hol történt a baleset,
– van-e személyi sérülés,
– milyen kár keletkezett az autóban,
– mozgás képes-e a jármű,
– megegyeztünk-e, hogy ki okozta a balesetet.

  1. Töltsünk ki baleseti bejelentőt

Fontos, hogy a balesetben részvevő felek minél pontosabban töltsék ki a kék-sárga baleseti bejelentőt.

  1. Amikre érdemes figyelnünk

Minden érintett számára sokat segíthet, ha készítünk néhány képet a baleset helyszínéről, és keresünk tanúkat, akik látták, hogy mi történt. Ne felejtsünk el biztosítási adatokat sem cserélni.

Az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. bérleti díjai minden esetben tartalmazzák a kötelező és casco biztosítást (10%, de min. 100.000 Ft önrésszel). Előreláthatóan ezzel kell kalkulálnunk, de a munkatársak minden további teendőről és az esetleges plusz költségekről is tájékoztatni fognak minket.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: