Erre figyeljen, ha autót szeretne bérelni

Mielőtt leadná rendelését egy bérautóra, érdemes több szempontot is figyelembe vennie és átgondolnia. A kellően megfontolt döntéssel idő és pénz is spórolható. Felmerülő kérdéseire általában megtalálhatja a választ weblapokon a gyakran ismételt kérdések között, de bármikor érdeklődhet a kiválasztott cégtől is.

Ahhoz, hogy megállapíthassa, melyik autó a legideálisabb választás az Ön számára, meg kell határoznia, hogy hányan fognak utazni az autóban, és hogy mennyi csomagot szeretnének magukkal vinni. A bérautó méretének szempontjából ez nagyon fontos tényező. A kisebb autók természetesen kevesebbe kerülnek, ám ha utólag derül ki, hogy mégsem elég nagy a kiválasztott jármű, az plusz időt és papírmunkát jelent, ráadásul nem biztos, hogy azonnal elérhető lesz az adott időpontban egy megfelelő méretű jármű.

Ajánlott minél pontosabban megtervezni az útvonalat is, és egyeztetni az autókölcsönzővel. Városon belül fog csak közlekedni, esetleg a Balatonon töltene néhány napot a nyáron vagy külföldre utazna? A meleg hónapokban hosszabb utak esetén nagyobb kényelmet nyújtanak a klímával felszerelt gépjárművek. Az extrák esetleges felárairól mindig érdemes érdeklődni, hogy ne érje váratlan költség. Ilyen lehet a klímán túl a plusz kilométer, a rádió, a GPS, vagy a gyerekülés. Utóbbit például az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. díjmentesen biztosítja a családok számára.

Nem minden autókölcsönző számolja egyformán a napokat. Nálunk a 24 óra, attól az órától kezdődik, amelyben átveszi a bérautót, így akár 1 napot is megspórolhat. A rendeléskor meg kell határozni a gépkocsi átvételének és leadásának az időpontját, valamint ezek helyszíneit. Más kölcsönzőkkel ellentétben az Automobile-Rent Kft. Budapesten és környékén bárhová kiszállítja a kiválasztott bérautót, ráadásul olcsóbban, mintha taxival jönne érte.

Érdemes tudni, hogy mi történik akkor, ha balesetet okoz a bérelt autóval. Nálunk a casco biztosítás önrésze 10%, minimum 100.000 Ft, ami azt jelenti, hogy ha az autóval kár történik, a biztosító a kár összegéből önrészt von le.

Mint minden hasonló esetben, úgy általában autókölcsönzéskor is szükség van kaucióra, melyet cégünk igyekezett egy minimális összegben meghatározni, és erről tájékoztatjuk is ügyfeleinket az autók bérleti díja mellett.

Ezeken felül például az alábbi költségeket javasolt egy utazáshoz bekalkulálni: parkolási díj, autópálya úthasználati díj.

Ahhoz, hogy személyautót bérelhessen, magánszemélyként az alábbiakat kell magával hoznia: személyi igazolvány / útlevél, lakcímkártya, jogosítvány.

Fontos, hogy a bérautó átvételekor ellenőrizze a jármű állapotát. Sérült, rendetlen, tisztításra szoruló autót nem javasolt használni, mert nagy az esély arra, hogy szervizeltsége sem a megfelelő, így vezetése nem biztonságos.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: