Fedezze fel bérautóval a Közép-Dunántúlt

Mikor utazni, kirándulni szeretne a család, sokszor talán nem is gondolnák, hogy nem feltétlen kell, hogy külföld legyen a cél, rengeteg látni való van kis hazánkon belül is. Mivel a tömegközlekedés sokszor drága és kényelmetlen, így ha nem áll rendelkezésre saját gépkocsi, akkor érdemes bérautóval felfedezni az országot.

A Közép-Dunántúl turisztikai régióhoz Fejér megye, Komárom-Esztergom megye (a Dunakanyar kiemelt üdülőkörzethez tartozó települések kivételével), és Veszprém megye (a Balaton régióhoz tartozó települések kivételével) tartozik. A régió területén síkság, hegység, tó és folyó egyaránt található, így egy igazán változatos környéket ismerhet meg az odalátogatás során a család.

A régióban fekszik Magyarország második legnagyobb természetes tava, a Velencei-tó, mely hazánk egyik legkedveltebb üdülőhelye. Átlagosan 1,5 méter mély, melynek köszönhetően könnyen felmelegszik, így Európa egyik legmelegebb tavának számít. Jó idő esetén kellemes kikapcsolódást nyújt a horgászni vagy strandolni vágyóknak és a vízi sportok szerelmeseinek is. Ha még nincs strandidő, akkor érdemes végigsétálni a partján, és gyönyörködni közben a tájban, a hattyúkban és a vadkacsákban.

A természetet kedvelők kellemes túrát tehetnek a Bakonyban vagy a Zirci Ciszterci Arborétumban, mely az ország legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye. Angolkertnek is nevezik. A különleges fák mellett a park lakói még az énekesmadarak és a mókusok is.

A Közép-Dunántúl turisztikai régióban megannyi történelmi emlékhely, épület, emlékmű és múzeum is található. Székesfehérvár a királyok városa, hajdani koronázóváros. A városban járva érdemes megtekinteni többek között a Püspöki palotát, a középkori romkertet, az Országalmát, a Szent Anna kápolnát, a Zichy liget zenepavilonját és szobrait, a Bory várat és az Aranybullát. Martonvásáron érdemes meglátogatni a Brunszvik-kastélyt, ahol a Beethoven Emlékmúzeum is helyet kapott. Tácon a Gorsium, Komáromban az erődrendszer, Majkon a műemlékegyüttes, Tatán pedig a vár kihagyhatatlan látnivaló.

Veszprémben a királynék városában áll a veszprémi vár, mely Magyarország második legnagyobb egységes lakott várnegyede. A városban megtekinthető még a Tűztorony, az érseki palota, a Modern Képtár, a Csikász Galéria, a piarista templom, a Szent Mihály-székesegyház, a Dubniczay-ház, és a Gizella-kápolna. Gyerekekkel utazva nem szabad megfeledkezni az állatkertről sem.

További várak és kastélyok csodálhatóak meg Cseszneken, Várpalotán, Párán és Sümegen is. A régióban kirándulva érdemes még betekinteni Herend híres Porcelánmúzeumába is.

Célszerű a Közép-Dunántúlra több napos kirándulást tervezni, de kiválaszthat a család egy-egy várost és környékét is, melyet egyetlen nap alatt fedeznek fel. Ha már megvan az időpont, akkor honlapunkon keresztül, akár online is leadható az autórendelés. Több fő és több csomag esetén Ford Focus C-Max bérautónkat ajánljuk. Ha kisgyermek is utazik, a gyerekülés díjmentesen bérelhető.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: