Mennyi pénzt lehet autóbérléssel megspórolni?

Ha évente csak néhány napra van szüksége autóra, érdemes megfontolni, hogy autóvásárlás helyett inkább a bérlés mellett döntsön. Előfordulhat, hogy a családban már van egy autó, amit időnként Ön is használhat, de vannak olyan esetek, amikor épp mindkettőjüknek kocsiba kellene ülnie, és úgy érzi, ilyenkor jól jönne egy másik is. Vagy egyáltalán nincs autó a háznál, és általában jól meg is van nélküle, de mindig jönnek olyan helyzetek, amikor nagy szükség lenne rá.

Különösen hideg, esős napokon, vagy ha épp messzebbre kell utaznia, és még a gyerkőcöt is magával kell vinnie, valószínűleg nem szívesen választja a tömegközlekedést. Az autó épp a párjánál, nem ér rá, így nincs mese, Önnek kell megoldania a helyzetet. A zsúfolt buszon vagy villamoson figyelnie kell a gyermekre, az értékeikre, közben mindkettőjükre rámelegszik a kabát, majd leszállnak, és biztosan sétáltnak még jó pár percet a hidegben. Aztán a gyerek nagy valószínűséggel megfázik, így másnap vagy harmadnap el kell menni orvoshoz is.

Esetleg nincs autó, de illene meglátogatni a rokonokat. Két felnőtt, két iskolás korú gyermek busszal vagy vonattal, 1-2 átszállással, drága. Ráadásul nagyon sok időt vesz igénybe egy ilyen út, a gyerekek hamar megunják, nyavalyogni kezdenek, éhesek, mosdóba kell menni, stb. Persze mehetnének taxival is, de az ár városon kívül – és sokszor belül is – cseppet sem pénztárcakímélő.

Nem meglepő, ha a kényelmetlen szituációk valamelyikében megfordul a fejében, hogy jó lenne venni egy saját autót, ami csak az Öné, és akkor használhatja, amikor csak szeretné. Nincsenek nagy igényei, körülbelül 300.000 Ft-ot szánna rá. Hosszas keresgélés után talál egy kis városi autót, úgy tűnik, teljesen megfelel. Természetesen első, nem dohányzó női tulajdonostól van, kevés kilométerrel, csak már nem mai darab. Aztán kifizeti a vételárat. Majd jöhet a papírmunka, átírás, forgalmi, eredetiség vizsgálat, stb. Körülbelül 100.000 Ft. Ezt követően elviszi szervizbe, hogy azért meggyőződjön arról, valóban biztonságosan közlekedhet a járművel. Mivel egy legalább 15 éves autóról van szó, érdemes benne kicseréltetni pár alkatrészt, és otthagy néhány tízezrest. Ahogy telik az idő folyamatosan költ rá, tankolja, téli gumi, nyári gumi, és minden évben ott a kötelező biztosítás és a gépjárműadó is. Pedig havonta csak egyszer ül autóba, néha azt is csak azért, hogy ne merüljön le az akkumulátor.

Ha pedig az autóbérlés mellett dönt, és csak akkor szán kocsira, amikor valóban szüksége van rá, akkor nem kell százezreket kifizetnie. Az autóvételi díj, az átírási díj, a gépjárműadó, a kötelező biztosítás, a casco, a szervizköltség ekkor szóba se jön. Opel Corsa C 1.2 bérautónk ára például 2 napra 12.000 Ft, és minél több napra szeretné igénybe venni, annál kedvezőbb a díj. Gondoljon csak bele, milyen sokszor kibérelheti a kölcsönautót, és nem áll benne a pénze egy olyan gépjárműben, amire rendszeresen a többszörösét kellene költenie.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: