Ősszel is szép kirándulóhelyek – menjünk bérautóval!

Ősszel hidegebb-melegebb napokra egyaránt számítanunk kell, de egy-egy csapadékmentes hétvégét érdemes még kihasználni, és beiktatni néhány izgalmas kirándulást. Ha a környéket már felfedeztük, bátran merészkedjünk messzebbre is, hiszen nagyon sok látnivaló és szuper kirándulóhely van kis hazánkban. Még bérautóval is érdemes lehet útnak indulnunk.

 Saját gépkocsit nem mindenkinek éri meg fenntartani, hiszen nagyon költséges. Rendszeresen kell tankolni, fizetni utána a különböző adókat, és egy idő után egészen biztos, hogy nem csak kerékcserére lesz szükségünk, hanem egyéb új alkatrészekre is, továbbá gondolnunk kell az általános karbantartásra, a műszaki vizsgára, és parkolóhelyet is biztosítanunk kell autónknak. Ha csak ritkán van szükségünk négykerekűre, akkor a vele járó problémák és kiadások nem biztos, hogy megtérülnek számunkra. Személyautót venni nem jó befektetés. Ha újat vásárolunk, annak már akkor jelentősen csökken az értéke, amikor kihozzuk a szalonból, ha pedig használt járművet veszünk, akkor szinte egészen biztos, hogy hamarosan autószerelőre lesz szükségünk, és mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Azt gondolhatjuk, hogy ez esetben a tömegközlekedés a legjobb megoldás. Pedig sokan nem szeretjük. Zsúfolt, hangos, sokszor piszkos, van, hogy fázunk a járművön, van, hogy melegünk van, kevés a hely, nem tudunk egymás közelébe ülni a gyerekekkel, és még menetrendhez is igazodnunk kell. Ráadásul gyakori a késés is. További hátrány, hogy bár egyik városból a másikba viszonylag zökkenőmentes lehet az út, de aztán városon belül vagy sokat kell gyalogolnunk, vagy újra buszra kell szállnunk. És mindezek mellett nem vigasztalhat minket, hogy cserébe olcsón megússzuk, mert ez nem igaz. A felnőttek számára egyáltalán nem kedvező árúak a jegyek és a bérletek a tömegközeledési eszközökre.

Bérautóval utazni sok szempontból kényelmesebb, és anyagilag sem járunk rosszul. Közben alig kell alkalmazkodnunk másokhoz, nyugodtan beszélgethetünk vagy utasként akár aludhatunk is a járműben, a gyerekek is kevesebb figyelmet igényelnek. Ráadásul nem csak egy, de akár több látnivalót is egyszerűen megközelíthetünk cipekedés, bosszankodás, hosszas várakozás nélkül.

Ősszel is meseszép helyek, ne hagyjuk ki:

Zirci arborétum: A túraútvonal körülbelül egy óra alatt bejárható, amely közben megismerhetjük a Bakony csodás növény- és állatvilágát. Az arborétum halastava és a rajta keresztülfolyó Cuha-patak teszi még gyönyörűbbé a látványt. Zircet egyébként az ország egyik legfestőibb városának tartják, érdemes megnéznünk.

Gemenci erdő: Gemencen egyedülálló vadállomány és madárvilág él. Európa legnagyobb erdővel borított ártere. Akár erdei vasúttal vagy sétahajóval is megcsodálhatjuk szépségét. Ha még nem voltunk, most mindenképp érdemes felírnunk a bakancslistánkra.

Szalajka-völgy: Az itt található Fátyol-vízesés a völgy leglátványosabb természeti képződménye, de ajánlott felsétálni az ősember-barlanghoz is. Továbbá érdemes betérni a helyi étterembe is, ahol a helyben tenyésztett sült pisztrángot nem szabad kihagyni!

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: