A tömegközlekedés és az autóbérlés lehet jó páros

Autóval utazni sok esetben kényelmesebb, ez vitathatatlan. De azok számára, akik a fővárosban élnek, sokszor okozhat bosszúságot az autós közlekedés. Ebből kifolyólag érdemes lehet átgondolni, hogy hosszútávon kedvezőbb feltételei lehetnek számunkra a tömegközeledésnek, ha azt autóbérléssel kombináljuk.

Budapesten bizonyára mindenki találkozott már forgalmi dugókkal, ebből fakadó késésekkel, türelmetlen sofőrökkel, szűk parkolókkal, vagy épp a parkolók hiányával. Akik napi szinten ezeket a nehézségeket megtapasztalják, okkal dönthetnek a tömegközlekedés mellett. Bár annak is megvannak a hátrányai, hiszen nem mindig pontosak, lehetnek zsúfoltak és piszkosak, de ajánlott figyelembe vennünk a pozitív tényezők lehetőségét is.

Előfordulhat, hogy azon az útvonalon, ahol mi a legtöbbet közlekedünk, csak nagyon ritkán fordul elő késés, nem utaznak túl sokat, és ezáltal a rend és a tisztaság is szembetűnőbb. Mindezek mellett egy BKV bérlet sokkal olcsóbb, mint egy saját személyautó fenntartása.

Milyen költségeket spórolhatunk meg, ha nincs saját gépkocsink?

– gépjármű átírási díj
– az autóra kötelező biztosítás és a casco
– súlyadó, gépjárműadó
– gépjármű szervízdíja
– gumiabroncsok és egyéb kopások, karbantartások

Továbbá nem kell tartanunk a járművünk értékcsökkenésétől, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy a milliós autónk értéke a felére csökken, miután kihoztuk a szalonból. Ha pedig le szeretnénk cserélni négykerekűnket, és egy használtat vásárolnánk helyette, akkor nagy eséllyel futhatunk bele olyan autóba, ami különböző rejtett hibákkal rendelkezik. Így akár a vételár többszörösét is elkölthetjük javításra.

Természetesen lehetnek olyan napok, amikor úgy gondoljuk, hogy mindenképp az autóhasználat lenne a jobb megoldás. Ilyen például, amikor nagyon zord az időjárás – ezt pedig általában előre jelzik nekünk a meteorológusok – vagy, amikor többen, messzebbre szeretnénk utazni a csomagjainkkal, és kényelmetlen lenne a több átszállás vonattal vagy busszal.

Ilyenkor érdemes felkeresnünk az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft.-t, akár telefonon (+36 30 466 5202), akár online, az automobile-rent.hu linken keresztül. A weblapon négy bérautó közül választhatunk, melyek már napi 4550 Ft-tól bérelhetőek. Minél hosszabb időre van szükségünk a járműre, annál kedvezőbb a bérlés díja. Ráadásul az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft.-nél ez az átvételtől számítva 2×24 órát jelent, így akár 1 napi bérleti díj is megspórolható.

Kényelem szempontjából pedig olyan előnyökkel is élhetünk, hogy a kiválasztott bérautót kérhetjük házhoz is, így nem kell elmennünk taxival a telephelyre, valamint, ha kérjük, ingyenesen biztosítanak a bérlés idejére gyerekülést.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: