Utazás Visegrádra bérautóval

Márciustól egyre többször alkalmas az idő arra, hogy kirándulni induljunk egy-egy hétvégén. Ilyenkor a tömegközlekedés helyett érdemes inkább bérautót választani, mert nem csak kényelmesebb, de akár még az ára is kedvezőbb lehet. A következő úti cél legyen például Visegrád.

Visegrád bár hazánk egyik legkisebb városa, télen-nyáron közkedvelt kirándulóhely. Budapesttől mindössze 45 km-re, a Dunakanyarban helyezkedik el. Ha még nem utaztunk bérautóval, érdemes ezt a közeli kis várost választani. Visegrád nagy történelmi múlttal rendelkezik, ezért a család minden tagjának érdemes megismernie. Még ma is látható a visegrádi várrendszer, melynek legismertebb része a Fellegvár.

A várból kitekintve csodálatos panoráma tárul a kirándulók elé, a Dunakanyar és a Visegrádi-hegység egyaránt szemet gyönyörködtető látvány. A központi parkolónál – ahol könnyedén leparkolhatja a bérbe vett autót – a Palotaház kínál érdekes programokat és látnivalókat. A Mesterségek udvarában például különböző tradicionális mesterségeket ismerhet meg, szombatonként pedig lovagi tornát kísérhet figyelemmel. A felnőttek és a gyermekek egyaránt élvezni szokták a bemutatókat.

Érdemes végigsétálni a Fő utcán, ahol históriás-táblákon olvashatnak a járókelők az utca egykori lakóiról és híres házairól. Itt megtekinthető a Salamontorony, valamint a Duna parton javasolt pillantást vetni a vízibástyára is, vagy más néven a rondellára.

Aki a történelem mellett a sportokat is kedveli, biztosan elégedetten és felejthetetlen élményekkel tér haza Visegrádról. Télen a Nagyvillám sípálya várja a családokat és a kezdő síelni vágyókat, ugyanis olyankor 8 db felvonóval, hóágyúkkal és esti világítással teszik még élvezhetőbbé a pályákat. A Nagyvillám-kilátó mellett pedig minden évszakban működő bobpályák kanyarognak, így márciusban sem maradnak a kirándulók izgalmas programok nélkül. Jó idő esetén a hagyományos medres nyári bobbal, eső és hó esetén viszont az alpesi bobbal lehet lesiklani a hegyről.

Visegrádot még a legkisebbek is nagy örömmel fedezik fel. A Királyi Palota előkertjében a hagyományosnak cseppet sem mondható Mátyás király játszópark található, ahol mesekert és foglalkoztató ház várja a gyermekeket és szüleiket egyaránt. Ha gyerkőccel szeretne kikapcsolódni, azt mindenképp jelezze cégünk felé, ugyanis bérautóink mellé ingyenesen biztosítunk gyerekülést, hogy az út a szabályoknak megfelelő és biztonságos legyen.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: