Úticélok szerelmeseknek Valentin nap alkalmából

Nem feltétlen kell saját autóval rendelkeznünk ahhoz, hogy kényelmesen bejárhassuk az ország szebbnél szebb helyeit. Egy bérautó tökéletesen megfelel erre a célra. Segítségképp összegyűjtöttünk néhány helyet, amelyet érdemes kettesben meglátogatni hosszabb-rövidebb időre. Természetesen nem csak Valentin napon, hanem bármikor az évben.

  1. Miskolctapolca

A miskolctapolcai barlangfürdő kiváló választás a szerelmespárok számára. Az Európában egyedülálló fürdőben páratlan élményben lesz részünk. Ki ne szeretne a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó, kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, és élvezni a friss, tiszta levegőt? Sokak szerint gyógyhatás is tapasztalható, ami elsősorban a barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető. Budapesttől kb. 2 órát kell utaznunk a fürdőig.

  1. Sopron, Fertő-tó

Ha romantikus környezetre vágyunk ideális választás lehet Sopron, ahol különböző stílusú épületeket csodálhatunk meg, és felmehetünk a Tűztoronyba is, ahonnan remek kilátás nyílik a tájra. A borkedvelőknek javasolt megkóstolnia a helyi finomságokat is. Soprontól pedig nem messze található a Fertő-tó, ahol nagyokat sétálhatunk és gyönyörködhetünk a természetben. A város Budapesttől körülbelül 2,5 órás útra van.

  1. Fertőd

Fertődöt sokan a magyar Versailles-nak hívják, és ez nem véletlen. Hatalmas palotaegyüttese lenyűgözi az odalátogatókat. A termek bejárásával, valamint a parkban való kellemes sétával – érintve a Muzsikaházat, a Marionett-színházat, a kínai házat, a Bagatellt, és a Vénusz-templomot – hosszú, romantikus órákat tölthetünk kettesben szerelmünkkel. Budapesttől várhatóan 2 órás utat kell megtennünk.

  1. Tihany

Tihanyt a levendula virágzás idején mindenképp érdemes meglátogatni, de romantikus sétát minden évszakban tehetünk a környéken. A félszigetről csodaszép látvány nyílik Magyarország legnagyobb tavára, a Balatonra. Mivel több kilátó is a rendelkezésünkre áll, így gyönyörű fotókat készíthetünk a kirándulás során. És persze, ha már itt vagyunk, mindenképp tekintsük meg a Tihanyi Bencés Apátságot és a barlanglakásokat is. Akár 1,5-2 óra alatt is megérkezhetünk Tihanyra Budapestről.

  1. Hertelendy Kastély

A Hertelendy Kastény a kutasi Kozma pusztán áll. Hangulata visszarepíti a látogatóit a múlt századba. Többféle wellness szolgáltatás is elérhető: SPA, termálvizes medence, szauna, masszázs. Tökéletes választás akkor is, ha aktív pihenésre vágyunk kedvesünkkel. Lehetőség van lovaglásra, vadászatra, agyaggalamb-lövésre, teniszre, hőlégballonozásra, és sétarepülésre is. A kastély gyönyörű környezetben, a Budapesttől körülbelül 2,5 órás autóútra található.

Autókölcsönzés: +36 30 466 5202

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: