3 csodaszép külföldi kirándulóhely, ahova érdemes elutazni bérautóval

Egy személyautót fenntartani igen költséges, és bizony előfordulhat, hogy nem is igazán éri meg, ha csak nagyon ritkán van autóra szükségünk. Szerencsések vagyunk, ha szinte minden fontos hely a közelben van, vagy gyorsan megközelíthető tömegközlekedéssel is. Ha nincs saját gépkocsink, és messzebbre szeretnénk utazni, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy nem feltétlen kell buszt vagy vonatot választanunk, hanem érdemes lehet autóbérlés mellett döntetnünk.

Egy hosszabb úton a vonat és a busz is kényelmetlen lehet. Alkalmazkodnunk kell a menetrendhez és a többi utashoz is. Például nem tudunk pihenni, mert hangosak az utasok, esetleg túl meleg vagy túl hideg van a járműben, valamint nem mehetünk ki akkor az illemhelyre, amikor szeretnénk. Gyerekekkel együtt pedig extra kihívást jelenthet a dolog.

Mindezek mellett, ha nincs valamilyen kedvezményünk, akkor a jegyek megvásárlása a pénztárcánk számára is megterhelő lehet. További hátrány, hogy nehézséget okozhat a meglátogatott település messzebbi pontjaira való eljutás, a környéken lévő falvak vagy városok eléréséről nem is beszélve.

Sokkal kényelmesebb és biztonságosabb bérautóval utazni, és a hiedelmekkel ellentétben nem kell hatalmas bérleti díjakra gondolnunk. Többfelé osztva az ár – például, ha barátokkal utazunk – különösen kedvező lehet. A budapesti Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. bérautóival is kimehetünk külföldre, ha előtte kértünk hozzá engedélyt. A bérelhető gépkocsik folyamatosan szervizeltek, mindig az évszaknak megfelelő gumiabronccsal felszereltek, így nagy eséllyel gondtalan lesz a kirándulás.

Néhány szomszédos ország látnivalóiért mindenképp ajánlott útnak indulnunk.

  1. Bécs – Ausztria

Bécs legismertebb nevezetessége a Schönbrunni kastély, de több mint 100 múzeum és egyéb látnivaló közül válogathatunk a városban. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújt az itt található állatkert, valamint az egyik legismertebb vidámpark, a Prater is.

  1. Plitvicei tavak – Horvátország

Plitvice Budapesttől mindössze 470 kilométerre helyezkedik el. Horvátország egyik legjelentősebb nemzeti parkja, ahol 134 méter szintkülönbségen kápráztatnak el minket a vízesések, a tavak és az egyéb természeti jelenségek. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, itt mindig szemet gyönyörködtető látvány fogad minket.

  1. Lombkorona tanösvény – Szlovákia

A Tátrában található Bachleda-völgyben, az ülőszékes felvonó felső állomása közelében 2017. szeptemberében nyílt meg a Lombkorona tanösvény. A fából készült tanösvény kb. 24 méter magasan húzódik a fák lombkoronái felett. A séta során egy 32 méter magas kilátótornyot is felfedezhetünk, ahonnan a környező hegyek csodálatos panorámája tárul elénk.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: