Az autóbérlés előnyei

Bár a legtöbben csak akkor gondolnak országon belüli autóbérlésre, ha saját járművük szerelőhöz kerül, vagy a műszaki állapota nem enged meg egy hosszabb utat, több más helyzetben is jól jöhet egy kölcsönautó. Érdemes lehet gyakrabban megfontolni a bérlést, mert az előnyök között szerepel az is, hogy akár spórolhatunk is az autókölcsönzéssel.

Mennyit spórolhatunk meg?

Ha nincs autónk, akkor pénztárcakímélőbb megoldás lehet a bérlés az autóvásárlás helyett, ha csak ritkán van szükségünk négykerekűre, hiszen nem kell olyan költségekkel kalkulálnunk, mint

– a gépjármű átírási díj
– az autóra kötelező biztosítás és a casco
– a súlyadó, a gépjárműadó
– a gépjármű szervízdíja
– a gumiabroncsok és egyéb kopások, karbantartások

További előny az autóbérlésnél, hogy a bérlőnek nem kell tartania járműve értékcsökkenésétől, nem kell foglalkoznia az értékesítéssel. Autókölcsönzés esetén a teljes bérleti díj elkönyvelhető költségként, és minden felmerülő kiadás előretervezhető.

Ezeken felül mindig olyan autót használhatunk, amilyenre épp szükségünk van. Ha pici, városi cirkáló a megfelelő, amivel könnyű parkolni, akkor azzal közlekedhetünk, ameddig szeretnénk. De ha egy utazásra készülünk, több fővel és csomagokkal, akkor választhatunk nagyobb csomag- és utasterű járművet arra az időszakra. Ha pedig többen utazunk, akkor akár a költségeket is megoszthatjuk egymás között.

Az is az autóbérlés mellett áll, hogy a kölcsönözhető járművek – ha a cég megbízható – kiváló műszaki állapottal rendelkeznek, és nem nekünk kell számolnunk az esetleges szervizdíjakkal, hiszen azok az autókölcsönzőt terhelik.

De választhatjuk az autóbérlést olyankor is, amikor gépkocsi vásárláson törjük a fejünket. Segíthet, ha pár napra kikölcsönzünk egy olyan típusú négykerekűt, amely megvételén gondolkozunk, így meggyőződhetünk arról, hogy valóban megfelelő-e számunkra az az autó, anélkül, hogy a birtokunkba kerülne a kereskedőnél kialkudott összegért.

Továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy ha kevesebb embernek lenne saját autója, és inkább a kölcsönzés mellett döntenénk olyankor, amikor gépkocsira van szükségünk, akkor sokkal tisztább lenne a város levegője, illetve gyorsabb és egyszerűbb lenne a közlekedés. Ezzel együtt mérséklődne az autógyártás és az azzal járó környezetszennyezés is. Tehát, ha autóvásárlás helyett a bérlés mellett döntünk, akkor azzal egyúttal egy környezettudatos döntést is hozunk.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: