Autóbérlés vagy használt gépkocsi vásárlás?

Autóbérlés, új vagy használt autó vásárlás? Sok szempontot kell mérlegelni… Egy új személyautó megvásárlásához bizony több millió forintra is szükségünk lehet. Ez nem kevés pénz, egy átlagos fizetésből sajnos nehéz kigazdálkodni. Ezért sok esetben használt autók között keresgélünk, pedig lehet, hogy jobban járnánk, ha inkább autót kölcsönöznénk, amikor épp szükségünk van a négy kerékre.

Manapság egyre nehezebb jó állapotú, használt járművet kiválasztani. A legtöbb hirdetésben szerepelnek a csábító kifejezések „hölgy tulajdonostól”, „nem dohányzó”, „keveset futott”, „első tulajdonostól”. De sajnos ez nem mindig fedi a valóságot.

A külföldről behozott használt autók

A külföldről behozott kevés kilométeres használt autók szinte biztos, hogy visszatekert kilométerórával rendelkeznek. Emellett egyes kereskedők a nagyobb haszon érdekében sokszor alkalmaznak más trükköket is. Kicserélik a külföldről behozott autók sérült elemeit, így nem jövünk rá, hogy a kocsi korábban törött volt, ami csökkenti az értékét és előfordulhat, hogy a megbízhatóságát is. A jó állapotú gumiabroncsokat használtabbakra cserélik, így szintén a vevő fizet rá. És még sorolhatnánk, hogy mennyi mindent tesznek azért, hogy egy rozzant járgányt is boldogan vásároljunk meg sok százezer, vagy millió forintért.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy nem csak a külföldről behozott használt autó árát kell kiadásként felszámítanunk, hiszen szinte azonnal felmerülnek további költségek, például eredetiség vizsgálat, átírás, új forgalmi, új törzskönyv, kötelező biztosítás kötés, súlyadó. Ezeken felül költünk még természetesen elsősegély dobozra, ablakmosó folyadékra, olajra, esetleg egyéb tisztítószerekre és eszközökre, autómosásra, stb.

Később kiderülhetnek az autóhasználat során az eddig jól elrejtett hibák, vagy egyszerűen az autó korából következhet, hogy egyes alkatrészeket cserélni kell. Így egy használt autó vásárlás esetén jó eséllyel magas költségekkel kell számolnunk. Ráadásul előfordulhat, hogy teljesen váratlanul érkezik a kiadás, és kellemetlenül érint minket.

Autóbérlés a megoldás, ha nem használjuk naponta az autót

Ha nincs szükségünk minden nap a kocsira, akkor érdemes autóbérlésben gondolkodnunk, hiszen előfordulhat, hogy összességében a bérelt autó olcsóbb nekünk, ráadásul autókölcsönzés esetén pontosan tudjuk, hogy mennyit kell majd kifizetnünk a bérlés első napjától az utolsóig.

A weboldalon az bérautó árak menüpont alatt található táblázatok segítségével kiszámolhatjuk, hogy naponta hány forintba fog nekünk kerülni a kiszemelt bérautó. Az autóbérlés előnye, hogy nincsenek rejtett költségek, és 100%-ban megbízható a jármű, amit választunk. A budapesti Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. személyautói mindig ellenőrzött, hibátlan működéssel kerülnek átadásra a biztonságos és problémamentes vezetés érdekében. Több mint 25 éves autókölcsönzési tapasztalat! Kattintson a bérautó árakra, és a kiszemelt bérautóval autózzon olcsón, gazdaságosan!

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: