Kirándulás télen bérautóval Budapest környékén

A veszélyhelyzet ideje alatt a Móra Kft. bérautói minimum 10 napra kölcsönözhetőek, ezt az időt pedig célszerű minél jobban kihasználni. Bár a lehetőségeink korlátozottak, érdemes egy-egy hétvégén kikapcsolódni, és felfedezni olyan kirándulóhelyeket, melyek a téli hónapokban is szépek, és ahol élményeket gyűjthetünk. Nem feltétlen kell messzire menni, Budapestet és környékét is bejárhatjuk.

  1. Normafa

Ha nem szeretnénk Budapesten kívülre utazni, akkor is gyönyörködhetünk erdőkben, hegyekben, meseszép téli tájban, ehhez csak a XII. kerületben található Normafáig kell gurulnunk. A Normafa egész évben kedvelt kirándulóhely, ajánlott minden évszakban megcsodálnunk. A 477 méter magas Szabadság-hegyről csodálatos a kilátás. Havas napokon síelésre, sínfutásra és szánkózásra is lehetőség nyílik. A mozgásért és a friss levegőért pedig szervezetünk is hálás lesz.

  1. Kolonics-sétány

Ha csak szép környezetben szeretnénk sétálni egy nagyot, akkor választhatjuk a Csepel-szigeten lévő, 5 km hosszú Kolonics-sétányt is. Babakocsit is bátran vihetünk magunkkal. A vadregényes táj, a csend, a madarak hangja és a víz közelsége segíthet abban, hogy kiszakadjunk a szürke hétköznapokból és feltöltődjünk egy kicsit.

  1. Naszály-csúcs

A Naszály-csúcsot Vác mögött találjuk. Igazi kihívás lehet feljutnunk rá, de érdemes belevágni, hiszen csodaszép fentről a kilátás. A túrát Kosdról kell indítanunk, és ide is érkezünk vissza az útvonalat követve, a 10 kilométer megtétele és a 460 méternyi szintkülönbség leküzdése után. Egy kis kitérővel a Násznép-barlang is megtekinthető. A kijelölt ösvényen haladva pedig a Látó-hegyet és a Pádimentom-kő nevű elhagyott mészkőbányát is felfedezhetjük.

  1. Velencei-hegység

A Velencei-tó és környéke főleg nyáron népszerű a budapestiek körében, de télen is érdemes útba ejtenünk, akár a családdal együtt. Bár Magyarország legöregebb hegységének alapterülete nem kimagasló, azért izgalmas kirándulásban lehet részünk. Olyan geológiai látványosságokat csodálhatunk meg a gyalogtúra során, mint a Likas-kő, a pákozdi ingókövek vagy az Olasz gránitfejtő.

  1. Pilisszentlászló

Romantikus túrát tehetünk Pilisszentlászlóból indulva is a Visegrádi-hegységben. Utunk során a közvetlen közelünkben lévő természeten túl, gyönyörködhetünk a Duna, a Szentendrei-sziget és a Naszály látványában is. Később, a Borjúfő sziklaormához eljutva, egy Wass Albert-emlékkövet találunk, és innen szintén lélegzetelállító a kilátás.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: