Környezetvédelem autóbérléssel

A globális felmelegedés komoly problémákat okoz és okozhat mindenki számára, ezért fontos, hogy foglalkozzunk vele. Ahhoz, hogy a felmelegedés egy lassabb folyamat legyen, csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ezen gázok második legjelentősebb forrása a közlekedésben elhasznált üzemanyag.

A benzines járművek használata tehát növeli a globális felmelegedést. Magyarországon a több mint 3,3 millió autóból mindössze körülbelül 2500 rendelkezik zöld rendszámmal. Sokan anyagi gondok miatt nem engedhetik meg maguknak a hibrid- vagy a villanyautókat, de van más megoldás is környezetünk megóvására.

Érdemes átgondolni, hogy valóban szükségünk van-e saját gépkocsira. Ha az autó sokszor hetekig, hónapokig áll a garázsban vagy a parkolóban, akkor annak fenntartása valószínűleg nem kifizetődő. Tudnunk kell, hogy maga a gyártás és a megsemmisítés is költségekkel, energiafelhasználással, környezetszennyezéssel jár.

Az is előfordulhat, hogy rendszeresen használjuk járművünket, de olyan esetekben is, amikor nem feltétlen lenne rá szükségünk. Ha környezettudatosak szeretnénk lenni, akkor a legjobb megoldás a tömegközlekedés használata lenne, ami persze sokszor nem túl kényelmes opció.

Amennyiben csak ritkán kell olyan utat megtennünk, amelyhez mindenképp gépkocsit szeretnénk igénybe venni, ne vásároljunk autót, hanem inkább béreljünk. Az autóbérlés nem csak pénztárcakímélőbb egy saját jármű fenntartásával szemben, hanem környezetünk védelméhez is hozzájárulunk általa.

A maximális kényelemről sem kell lemondani. A budapesti Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. szolgáltatásai közé tartozik a házhozszállítás, tehát nem kell előbb villamosra, buszra vagy taxiba ülnünk ahhoz, hogy útnak indulhassunk a bérautóval. A rendelés is nagyon egyszerű, megtehetjük telefonon, emailben vagy a Rendelés űrlapon keresztül. Még gyermekülést sem kell otthon tárolnunk, hiszen a cég ingyen biztosítja számunkra az utazás idejére. Minél több napra szeretnénk autót bérelni, annál kedvezőbb az ár, így bátran gondolkozzunk nyaralásokban, kirándulásokban is.

Ha kevesebb embernek lenne saját autója, és inkább a kölcsönzés mellett döntenénk olyankor, amikor használata nélkülözhetetlen, akkor érezhetően tisztább lenne a város levegője, valamint gyorsabb és egyszerűbb lenne a közlekedés. Ezzel együtt mérséklődne az autógyártás és az azzal járó környezetszennyezés is.

Az autóbérlés tehát nem csak a spórolásban segít, hanem a környezetvédelemben is.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: