Mikor lehet szükség bérautóra?

A legtöbben nyaralásunk során kölcsönzünk először autót, amikor külföldön tartózkodunk, ahova busszal vagy repülővel érkeztünk, de a kint töltött idő alatt szeretnénk gyorsan, kényelmesen eljutni több helyre is a környéken. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor saját országunkon belül is szükségünk lehet egy bérautóra, akár néhány napra, akár hosszabb távon.

1. Amikor meghibásodik a járművünk

Autónk bármikor elromolhat váratlanul, és az, hogy mennyi ideig kell a szervizben hagynunk függ például a szerelő aktuális kapacitásától és attól is, hogy kell-e hozzá beszerezni valamilyen alkatrészt, és az mennyi idő alatt érkezik meg. Tehát lehet szó napokról, de akár hetekről is. Ez időre nem minden autószerviz tud számunkra ideiglenesen másik gépkocsit biztosítani, ezért ha mindenképp szükségünk van a továbbiakban is négykerekűre, akkor a legjobb, ha keresünk egy megbízható autókölcsönzőt, és választunk egy igényeinknek megfelelő, kedvező árú bérautót.

2. Ha a kocsink műszaki állapota nem megfelelő

Előfordulhat, hogy hosszabb útra szeretnénk indulni, de nem vagyunk biztosak abban, hogy az autónk műszaki állapotát figyelembe véve, megtehetjük vele a tervezett távolságot. Ilyenkor jobb, ha nem kockáztatunk, hiszen egyrészt balesetveszélyes, másrészt pedig, ha autómentőre lesz szükségünk, az nagyon megterhelheti a pénztárcánkat, és a hazaút megszervezése is nehézkes, valamint kényelmetlen lehet. Tehát ez esetben is érdemes betérnünk egy autókölcsönzőbe, ahol rendszeresen szervizelt, biztonságos járművet vehetünk birtokba meghatározott időre.

3. Többen, több csomaggal szeretnénk utazni

Előfordulhat, hogy műszakilag teljesen rendben van a kocsink, viszont egy több fős, több napos kiruccanáshoz nem a legmegfelelőbb a mérete. Ha néhány napra vagy hétre lenne csak szükségünk tágasabb térre és/vagy csomagtartóra, akkor szintén jó megoldás lehet az autóbérlés. Ideális választás lehet például egy Ford Focus C-Max gépkocsi, ami akár 8050 Ft-os napi díjért is a miénk lehet. Minél több napra van szükségünk bérautóra, annál kedvezőbb az ár.

4. Ha ki szeretnénk próbálni egy autótípust

Ha szeretnénk vásárolni egy autót, akkor segítség lehet, ha előtte kibérlünk egy ugyanolyan típusú járművet, és azzal közlekedünk néhány napig. Így meggyőződhetünk arról, hogy valóban megfelelő lesz-e számunkra a kiszemelt gépkocsi, és szívesen vezetnénk-e hosszú távon. Ezzel megspórolhatunk egy esetleges kellemetlenséget, és gyors autócserét is – ami ugye sok plusz költséggel járna.

+1 Mellőzni szeretnénk a tömegközlekedést

Vírusos időben a legjobb, ha minél kevesebbszer szállunk tömegközlekedési eszközre. Ha megtehetjük, amíg tart a veszélyhelyzet, célszerű inkább autót kölcsönöznünk.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: