Őszi kirándulás bérautóval

Az őszi szünet ideális lehet néhány napos kirándulásra és pihenésre, amelyre ajánlott idejében bérautót foglalni. A vírushelyzetre való tekintettel a Móra Kft. autói minimum 10 napra kölcsönözhetőek, de ez azt jelenti, hogy az egyébként is kedvező árakra plusz akció érvényesíthető, így mindenképp érdemes megfontolnunk az ajánlatot.

Akár Budapest közelében, akár az ország más pontján szeretnénk kikapcsolódni, érdemes lehet bérautóval útnak indulni. Saját járművünket megkímélhetjük a hosszabb utaktól, de előny lehet, hogy a bérautók rendszeresen szervizeltek, ezért nagyobb biztonságot is jelenthetnek az út során.

Ha nincs saját gépkocsink, akkor különösen jó megoldás lehet az autókölcsönzés. Bár mehetnénk busszal vagy vonattal is, azok korántsem olyan kényelmesek, mint egy személyautó, és több fő esetén még a pénztárcánkat sem kímélik. Ráadásul a koronavírus megelőzésének érdekében kötelező a tömegközlekedési eszközökön a maszk viselése, ami további kellemetlenségeket okozhat egy hosszabb út során. És emiatt is biztonságosabbnak mondható egy autó, amelyben csak családtagjaink utaznak velünk.

Több napos kirándulás esetén a csomagok számával és méretével is kalkulálnunk kell. Sokkal egyszerűbb betennünk őket például a Ford Focus C-Max bérautó tágas csomagtartójába, és úgy szállítani őket háztól házig, mint végigcipelni például a megálló és a szállás között. Autóval ráadásul könnyebben felfedezhetjük a környéket, nem kell menetrendhez igazodnunk vagy hosszasan gyalogolnunk, mikor már fáradtak vagyunk.

Hegyesdi várrom

A vélhetően már a 13. század második felében felépült Hegyesd vára tökéletes célpont lehet ősszel is, ha egy kis hegymászás nem jelent gondot. A Balaton-felvidék egyik alig ismert várromja az azonos nevű község határában áll, egy 281 méter magas vulkáni csúcson. Ennek köszönhetően felérve remek panoráma tárul elénk. És persze nem csak a vár maradványait érdemes megtekintenünk, a környékbeli erdő is remek kikapcsolódást nyújthat.

Zirci arborétum

Ellátogathatunk Zircbe is, amely az ország egyik legfestőibb fekvésű városa. A ciszterciek által alapított arborétumát a Cuha-patak szeli át, napjainkban a Bakony növényvilágát mutatja be. Kijelölt útvonala kevesebb, mint egy óra alatt bejárható, de érdemes több időt is eltölteni, és gyönyörködni az őszi színekben.

Gemenci erdő

A gemenci erdő Duna-Dráva Nemzeti Park területén, Magyarország déli határa mellett húzódik, 1977 óta számít védett területnek. Egyedülálló vadállományáról és madárvilágáról vált híressé. Harminc kilométer hosszú és hét kilométer széles területével az ország, és egyben Európa legnagyobb erdővel borított ártere. Ősszel nagyokat kirándulhatunk, és kellemesen kikapcsolódhatunk a természetben.

Azonnali elérhetőség
Tel:
Email: